Detail de l'activité

Johan Thijs

Deze conferentie zal exclusief in het Nederlands gegeven worden.

CEO KBC Group
"Welcome to the future": De toekomst van de banksector

De financiële sector staat anno 2018, 10 jaar na de financiële crisis, opnieuw voor een grote uitdaging. Een uitdaging van een totaal andere dimensie waarin disruptie het centrale thema is. Digitalisering, robotisering en artificiële intelligentie zijn niet alleen trendy woorden, maar vinden vandaag concrete toepassing in de financiële sector.
Een financiële sector die gekenmerkt wordt door sterke tradities, uitgebreide regulering en grote legacy IT systemen wordt vandaag geconfronteerd met nieuwkomers die vol voor nieuwe technologie gaan. Welcome to the Future.

BIOGRAFIE IN EEN NOTENDOP:
1988: Product Development & Actuary, Life & Non life, ABB Verzekeringen
1995: Head of non-life department, Limburg regional office, ABB Verzekeringen
1998: Regional manager Limburg and Eastern Belgium, KBC Verzekeringen
2001: Senior General Manager non-life insurance, KBC Verzekeringen
2006: Member of the Management Committee van the Belgium Business Unit
2009: Member of the Executive Committee van KBC Groep en CEO van The Belgium Business Unit
2012: Group Chief Executive Officer van KBC Groep
2018: Het Amerikaanse managementblad Harvard Business Review plaatste hem op plaats zeven in de lijst van beste CEO’S ter wereld.

Johan Thijs wordt voorgesteld door Max Jadot
Max Jadot is Chief Executive Officer en Voorzitter van het Directiecomité van BNP Paribas Fortis. Hij startte zijn carrière bij de Generale Bank in 1983 als stagiair.
Vervolgens werkte hij 15 jaar voor de Retail bank als agentschapsdirecteur in Sint-Agatha-Berchem, Regiodirecteur, Directeur Marketing en zeteldirecteur in Brussel, en Directeur Marketing, Planning en Control in Zone Noordoost. In 1998 maakte hij de overstap naar de zakenbank en werd hij Algemeen Directeur Corporate Finance & Capital Markets bij Fortis Bank. Tussen 2007 en 2009 was hij Voorzitter van Fortis Banque France en Country Manager van Fortis France. In 2009 werd hij benoemd tot lid van het Executive Committee van BNP Paribas Fortis en kwam hij aan het hoofd van Corporate & Public Banking Belgium. Sinds 2011 is hij CEO en Voorzitter van het Directiecomité van BNP Paribas Fortis.

Déjeuner conférence

55,00€ TVAC Membres   75,00€ TVAC Invités non-membres   44,00€ TVAC Invités Juniors

Share this Post: