Meer info

Innovatietafel

Een formule met meer dynamisme!

Als trouw lid en CEO van The Seed Factory organiseert Edouard Cambier regelmatig informele lunchontmoetingen voor een beperkt aantal genodigden (10 tot 20 mensen). Hij doopte ze ‘De Innovatietafel’.

Voor de democratische prijs van 30 euro presenteert hij een nieuwe formule die de klassieke driegangenlunch aan tafel vervangt.

Hij zal het deze keer hebben over de innovatie die bedrijven in staat stelt snel en flexiebel in te spelen op de veranderingen die zich voordoen binnen hun vakgebied. Enkel zo kunnen ze competitief blijven in een systeem met een kortere ‘time to market’.
Steeds meer wetenschappelijke onderzoekers wagen zich op de sociale media om hun zichtbaarheid te verbeteren en de indicatoren betreffende hun productiviteit te verhogen.

De specifieke architectuur van de sociale netwerken beperkt echter hun professionele toepassing door de hele wetenschappelijke gemeenschap.
Om de groeiende vraag naar een gespecialiseerd netwerk dat geschikt zou zijn voor een wetenschappelijke toepassing te beantwoorden, biedt het microblognetwerk Sciensquare onderzoekers meer zichtbaarheid en een plek voor academische uitwisseling van hoog niveau. Adil El Taghdouini (Sciensquare) geeft uitleg over het project.

Daarna spreekt Baudouin de Troostembergh (Startup Factory).
De start-up incubator Startup Factory (CheckHub.io, Ewala, NESTORE, CarFixer, SMOVIN, MediCheck, BITLER, JobFrame, …) wil in België een model ontwikkelen dat in Duitsland zijn sporen verdiend heeft met Rocket Internet of in Californië met Y Combinator. In ruil voor een participatiename ondersteunen deze gespecialiseerde structuren de startende ondernemers bij alle administratieve, operationele en financiële aspecten, in de hoop dat ze een veelvoud van hun oorspronkelijke inzet terugkrijgen.

Activiteit

25,00€ Inclusief BTW Leden

Share this Post: